Inschrijving gestart: Vredesconferentie Caux 2017

CAUX ZOMER 2017

Van 4 tot 9 juli vindt in Caux (Zwitserland) de jaarlijkse ‘Just Governance for Human Security’ plaats, en The Hague Peace Projects gaat erheen. Ben je geïnteresseerd om mee te gaan, lees dan hieronder verder:

Het vijf-daagse event wordt georganiseerd door Initiatives of Change en is al meer dan 70 jaar een inspirerende plek voor de ontwikkeling van wederzijds vertrouwen. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen hier groepen mensen (groepen die elkaar naar het leven stonden, Duitsers & Fransen) bij elkaar om te praten over vrede, dialoog en de wederopbouw van Europa. Nu is het uitgegroeid tot een heus mondiale happening met deelnemers over de hele wereld.

Naast de vele boeiende events over conflicten in Amerika, Afrika, Azië, radicalisering en andere problemen die de wereldvrede bedreigen, is er ook een programma over (historische) conflicten die Turkije aangaan. Een internationaal gezelschap van studenten uit Armenië, Libanon, Turkije en Europa komen bij elkaar om te praten over de Armeense genocide in 1915 en de huidige conflicten die het zuid-oosten van Turkije teisteren.

Aan de deelname van dit event zijn geen kosten verbonden. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor de reiskosten naar de locatie (ticket naar Geneve + treinreis naar Caux = ongeveer 250 euro).

Mocht je als Rotterdammer met roots in het huidige Turkije, interesse hebben om aan dit unieke event deel te nemen, stuur dan zsm (in ieder geval voor 4 juni) je motivatiebrief met persoonlijke gegevens  naar inf[at]thehaguepeace.org of b.bayrak[at]thehaguepeace.org

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *