Wij vs Zij? Breaking News – 4 oktober Pakhuis de Zwijger

vector van rambleron via Vecteezy.com

vector van rambleron via Vecteezy.com

De voorpagina met ‘Wij zijn hier de baas’ van de Telegraaf na de rellen in Rotterdam bracht veel ophef binnen de gemeenschap in Nederland én in Turkije. Dit overdreven voorbeeld is slechts een van de vele mediaberichten die tot polarisatie en ophef hebben geleid tussen groepen in Nederland. De verschillende dialooggroepen van The Hague Peace Projects, Su-Shi en Argan hebben ervaring met het bespreken van gevoelige onderwerpen tussen ‘gepolariseerde’ groepen. Zij delen hun inzichten en tools met jullie.

Turk of Koerd, Sunni of Shia, moslim of joods of christelijk; het zijn allemaal scheidslijnen waarlangs de media en de politiek onze beeldvorming beïnvloeden. Het is geen nieuws dat de media een bias hebben. Met experts gaan we in discussie over de invloed van die beeldvorming. Daarna horen we vanuit verschillende groepen hoe zij omgaan met gevoelige nieuwsberichten. Hoe creëer je een veilige omgeving om dit soort onderwerpen te bespreken? Welke tools moet je vooral wel en niet gebruiken?

Praat met ons en andere experts mee over dit onderwerp. Deze avond wordt geoirganiseerd door The Hague Peace Projects, Su-Shi, Argan en Pakhuis de Zwijger.

Wanneer: 4 Oktober
Waar: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Hoe laat: 20:00
Gratis ticker: Reserveer hier

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *