Marokkaanse werkgroep

De Marokkaanse gemeenschap is een van de grootste migrantengemeenschappen van Nederland en heeft vele succesvolle Marokkaanse-Nederlanders voortgebracht. Echter staat de huidige beeldvorming haaks op de successen en capaciteiten van die gemeenschap. De negatieve beeldvorming over de Marokkaanse gemeenschap in de media en de politiek draagt steeds meer bij aan een eenzijdig en onvolledig beeld van de gemeenschap. De Marokkaanse gemeenschap wordt als gevolg van de negatieve berichtgeving gezien als een maatschappelijk probleem.  Daar moet een kentering in komen vinden veel Marokkaanse Nederlanders. Daarom is afgelopen april vanuit The Hague Peace Projects het project Moroccans United opgericht.

Op dit moment bestaat het project uit een select groepje Marokkaans Nederlandse professionals die door middel van o.a. dialoog, workshops en trainingen belangrijke vraagstukken wenst te bespreken die de Marokkaanse gemeenschap bezig houden. Het doel van dit project is om vanuit de eigen kracht te werken aan politieke en maatschappelijke awareness, zelf -emancipatie, dekolonisering en daarmee het positief versterken van de Marokkaanse identiteit.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *