Werken aan verzoening: screening Bloedbroeders en nagesprek

We nodigen jullie uit voor de vertoning van de eerste aflevering van de documentaireserie „Bloedbroeders”. op vrijdag 22 september in de doopsgezinde gemeente Rotterdam. Voor deze serie gingen twee Nederlanders van Turkse en Armeense afkomst (de onderzoeksjournalist Sinan can en theatermaker Ara Halici) op zoek naar sporen van hun geschiedenis in Turkije.

Na het zien van deze aflevering is er een nagesprek met persoonlijke verhalen. Armeense, Koerdische en Turkse Nederlanders vertellen over hun ervaringen hoe zij aan verzoening werken na het (nog steeds) onverwerkte verleden uit 1915.

Uit diverse gemeenschappen wordt er op verschillende manieren naar deze bloedige periode gekeken. Als dit gebeurt gaat dat meestal gepaard met stemverheffing en grof taalgebruik. Dat kan anders! Vanaf 20.00 uur willen wij onze bijdrage leveren aan een constructieve omgang omtrent dit verleden.

20.00u inloop + introductie Doopsgezinde gemeente Rotterdam en The Hague Peace Projects
20.30 screening Bloedbroeders
21.15 persoonlijke verhalen van Suna Floret, Bedel Bayrak en Tayfun Balcik
21.30 discussie met zaal
22.00 einde

Het evenement is gratis, maar aanmelden is verplicht (er zijn beperkte plaatsen beschikbaar). Dat kan via info@thehaguepeace.org

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *