Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Toerkoes in Nieuw-West #2: Workshop çiğ köfte maken

16th October 2018 @ 19:30 - 22:00

Allemaal al een beetje bijgekomen van de rauwe discussie bij de eerste Toerkoes in Nieuw-West? Laten we hopen van wel, want we gaan verder, maar nu met rauwe  (vegetarische) vleesballen! We nodigen jullie van harte uit om – onder begeleiding – gezamenlijk çiğ köfte te maken. De spullen en ingrediënten regelen wij, als u dan alle instructies volgt, dan hebben we tegen het einde van de avond een lekker hapje om af te sluiten. Is dat het? Nee! Terwijl iedereen druk bezig is met çig köfte maken, hebben we ook volksverhalen voor u in petto. Verhalen uit de wijk, verhalen uit Amsterdam én ook verhalen uit Turkije.

Naast de kookworkshop is er natuurlijk ook ruimte voor de uitwisseling van ervaringen en verhalen uit de buurt, uit de stad en uit Turkije! We hebben weer interessante sprekers uitgenodigd.We beginnen met Nazmi Türkkol! Türkkol is advocaat, gespecialiseerd in ondernemingsrecht, personen- en familierecht en sociaal zekerheidsrecht. En bovendien is hij onlangs verkozen tot bestuursvoorzitter van D66 Amsterdam Nieuw-West!

De tweede spreker is  Sunny Bergman. Sunny is documentaire-maker, met producties als ‘Sletvrees’, ‘Zwart als Roet’ en ‘Wit is ook een kleur’ heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan het debat over seksisme en racisme in Nederland.Op 16 oktober zal ze aan de hand van een fragment uit ‘Wit is ook een kleur’ het gesprek aangaan over wit privilege, en in hoeverre Turkse Nederlanders zich daartoe verhouden.

Details

Date:
16th October 2018
Time:
19:30 - 22:00
Website:
https://dezwijger.nl/programma/workshop-cig-kofte-maken/

Venue

New Metropolis
Burgemeester Rendorpstraat 1
Amsterdam, Netherlands
+ Google Map

Details

Date:
16th October 2018
Time:
19:30 - 22:00
Website:
https://dezwijger.nl/programma/workshop-cig-kofte-maken/

Venue

New Metropolis
Burgemeester Rendorpstraat 1
Amsterdam, Netherlands
+ Google Map